Boksläpp av Don Don Framåt på Körsbärsblommans dag!

Zensekai Förlag

Zensekai Förlag släpper sin första titel översatt från japanska på Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården i Stockholm.

Bilderboken heter Don Don Framåt och är skriven och illustrerad av den prisbelönte, japanske illustratören Ken Katayma. Detta är hans första bok som översatts till svenska. Vi är väldigt stolta över att ha den äran.

Don Don Framåt är en bok där bilderna med grova penseldrag berättar om det starka barnet och dess framfart. Barnet är ett med naturen och drar fram genom stad och land med oerhörda följder.
Berättelsen börjar lugnt med att barnet mycket bestämt vandrar genom en öken, men trots att dramatiken ökar snabbt vandrar barnet lugnt vidare.

Bilderna är mycket influerade av naturen och dess styrka och väcker sinnena till liv. Läsaren kan känna vinden som stormar, gräset under fötterna, sandstormarna som yr. Kan höra dånet av vågorna som slår och ljudet av en eldsprutande vulkan.

Texten är mycket sparsam, ofta onomatopoetisk. Översättningen är gjord av Jorunn Nilsson. Boken väcker många tankar till liv och inspirerar till olika läsning och till samtal mellan högläsare och barn. Vem är barnet? Vart går hen? Varför händer det så här? Vad är en tromb? Vad symboliseras i berättelsen?

Välkommen att fira den nya boken med oss!
Lördagen den 21 april kl 13-17 i Kungsträdgården, Stockholm.