Grafisk formgivning

Zensekai Förlag erbjuder design av alla slags trycksaker: från flyers och foldrar till tryckoriginal för böcker.

Vi kan leverera din trycksak som en pdf som du kan skriva ut på valfri skrivare, eller skicka vidare till ett tryckeri eller en print on demand-tjänst. Alternativt kan du låta oss sköta kontakten med tryckerier, ta in offerter för bästa tryckpris och leverera den färdiga trycksaken till dig.

Vi kan också stå till tjänst vid framtagning av grafiska profiler, inklusive logotyper, typsnittsval och mallar för trycksaker.

Vår grafiske formgivare Måns Berg har tjugo års erfarenhet av grafisk produktion. För Zensekai förlag har han bland annat hjälpt till med den svenskspråkiga formen för Don don framåt och Älskade Kulu. Han bloggar om bokformgivning på boktypografen.se. Kontakta Måns på mans@zensekai.se för mer information och kostnadsförslag.

Flyers, affischer, foldrar och häften

Flyers och affischer är enkla reklamblad med tryck på ena eller bägge sidorna.

Flyers är ofta i A5-format (148,5×210 mm) och lämpliga att dela ut eller stoppa i brevlådan.

Affischer kan vara i A3-format (297×420 mm) eller ännu större.

Foldrar är pappersark som är vikta på så att de bildar en flersidig trycksak. Ofta ett A4 som vikts på mitten så att man får fyra sidor i A5-format.

Altarskåp är en särskild sorts foldrar som viks två gånger så att flikarna bildar en ”dörr” på ett skåp.

Häften är flera vikta pappersark som häftas ihop så att de bildar en trycksak med flera sidor.

Beroende på papprets tjocklek kan antalet sidor i ett häfte vara begränsat. För tjockare volymer rekommenderas olika sorters bokbindning.

Boksättning

I samråd med dig tar vi fram en grafisk design för din bok, väljer typsnitt, sidstorlek och layout. Vi kan även formge ett omslag till boken efter dina önskemål. Vill du anlita en illustratör som skapar en bild till omslaget kan vi hålla kontakten med illustratören och garantera att materialet håller tryckkvalitet.